Tip hoe je je uren snel en makkelijk kunt registreren voor de ondernemersaftrek

Gepubliceerd op 5 november 2023 om 16:35

Voorheen stelde ik altijd de urenregistratie zo lang mogelijk uit. Eens in de zoveel tijd moest ik dan weer voor een maand lang terug denken hoeveel uur ik ergens aan besteed had. Gelukkig doe ik dat nu anders en heb ik er geen moeite meer mee. Ben je net zoals ik was en wil je gewoon snel en eenvoudig je uren noteren en weer snel verder gaan met de leuke dingen? Lees dan verder om te lezen waardoor uren registreren mij elke dag een paar seconden tijd kost. 

 

Wat is de ondernemersaftrek?

De Belastingdienst geeft aan dat je in aanmerking kunt komen voor bepaalde soorten ondernemersaftrek als je voldoet aan het zogeheten urencriterium. Dat is per kalenderjaar (dus van 1 januari tot en met 31 december) minimaal 1.225 uren aan gewerkte tijd voor jouw bedrijf. En die uren kunnen serieuze kortingen opleveren bij jouw jaarlijkse inkomensopgave. Hoe de ondernemersaftrek precies werkt en wat voor soorten er allemaal zijn, daarvoor verwijs ik je naar de website van de Belastingdienst of naar je belastingadviseur/ boekhouder. In dit artikel ga ik het alleen hebben over hoe jij jouw uren snel en makkelijk kunt noteren.

 

Welke uren mag je noteren voor de ondernemersaftrek?

Alle uren die jij productief besteedt aan je onderneming, tellen mee zolang je deze uren aannemelijk kunt maken. Dat kun je bijvoorbeeld doen a.d.h.v. jouw agenda, offertes, urenbriefjes en facturen. 

 

Dit is een handige en snelle manier om jouw uren te registreren voor de ondernemersaftrek.

Nu heb ik een super fijne manier gevonden om snel uren te registreren. Jouw agenda laat namelijk precies zien wat jij gedaan hebt op een dag. Zorg dus dat je vanaf nu je werkzaamheden specifiek maakt in je agenda (mocht je dit nog niet doen). Bijvoorbeeld 1 uur lang administratie bijgewerkt. Of 1 uur lang content schrijven voor social media. Onderaan elke dag schrijf je het totaal aan gewerkte uren op. Dit doe je aan het einde van elke werkdag. Deze uren kun je dan optellen in je week evaluatie, maand evaluatie, kwartaal evaluatie en zo makkelijk optellen voor je jaarlijkse opgave. 

 

Vond je dit artikel handig?

Stuur het dan vooral door aan anderen voor wie deze informatie ook handig is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.