4 tips hoe je in je planner rekening kunt houden met vrije tijd

Gepubliceerd op 1 september 2023 om 11:19

Als eigenaar van een bedrijf weet je als geen ander hoe belangrijk het is om productief te zijn en hard te werken om succes te behalen. Maar het is net zo belangrijk om tijd vrij te maken voor jezelf, om op te laden en te ontspannen. In dit artikel geef ik je graag vier tips om jouw vrije tijd in te plannen en zo een gezonde balans tussen werk en privé te behouden.

 

  • Ten eerste is het belangrijk om jouw werkdagen en -uren vast te stellen en de andere dagen vrij te houden van afspraken. Markeer deze dagen ook als 'vrij' in jouw planner, zodat je een duidelijk overzicht hebt van jouw beschikbare tijd.
  • Als tweede tip is het handig om jouw openingstijden op jouw website en in jouw e-mailhandtekening te communiceren, zodat klanten weten wanneer ze wel en niet bij jou terecht kunnen. Jouw klanten weten zo ook wanneer ze geen antwoord van jouw hoeven te verwachten zodat jij je niet verplicht voelt om toch te antwoorden op jouw vrije dag.
  • Als derde is het van belang om alle privéafspraken als eerste in te plannen en daar jouw werkzaamheden omheen te plannen. Op die manier voorkom je stress en kun je jouw werk efficiënter indelen. Vergeet ook niet om jouw lunchtijd in te plannen en houd je daar ook aan. Combineer dit met een wandeling of iets anders actiefs om je hoofd leeg te maken en nieuwe energie op te doen voor de rest van de dag.
  • Als laatste is het goed om te onthouden dat jij de draaiende motor bent van jouw bedrijf. Denk dus als eerste aan jezelf, zodat je fit en blij blijft. Dit heeft niet alleen positieve gevolgen voor jou, maar ook voor jouw bedrijf en jouw klanten. Hopelijk heb je wat aan deze tips en kun je ze toepassen in jouw planning. Vergeet niet om af en toe tijd vrij te maken voor jezelf, want dat is minstens zo belangrijk!

 

Vond je deze tips handig? Kom dan later nog eens terug om het weer te lezen of stuur ze door aan iemand die ze ook moet lezen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.