3 tips om je hoofd meer rust te geven

Gepubliceerd op 1 september 2023 om 11:15

Als ondernemer kan het lastig zijn om jezelf rust te gunnen. Je bent constant bezig met je bedrijf en zit vol met ideeën. Maar het is belangrijk om je hoofd en lichaam rust te geven. Hier zijn drie tips die je kunnen helpen om jezelf niet te overladen met prikkels.

  1. Ten eerste is het handig om altijd een pen en papier bij de hand te hebben. Als je een tof idee hebt, kun je het opschrijven en vervolgens weer lekker vrij zijn. Zo hoef je niet constant bezig te zijn met het onthouden van ideeën en kun je je hoofd leeg maken.
  2. Ten tweede is het belangrijk om je niet teveel mee te laten slepen door social media. Blijf bij jezelf en focus op wat jij aan het doen bent. Probeer niet langer dan 15 minuten doelloos te scrollen op social media. Zo blijf je gefocust en voorkom je dat je teveel wordt afgeleid. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik zal daarom binnenkort tips geven hoe je hierin strakker kunt zijn.
  3. Ten derde is het slim om selfcare trackers toe te voegen aan je planner. Zo word je gedwongen om elke dag aan jezelf te denken en neem je automatisch pauzes wanneer dat nodig is. Je kunt bijvoorbeeld een reminder zetten om even te wandelen of om een pauze te nemen.

 

In mijn volgende post zal ik je vier handige tips geven over hoe je rekening kunt houden met vrije tijd in je planning. Blijf ons volgen voor meer nuttige tips en informatie!

 

Vond je deze tips handig? Kom dan later nog een keer terug om weer te lezen of stuur ze door aan iemand die ze ook moet lezen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.