Hoe leuk je werk ook is, het is geen vrije tijd. Het belang van selfcare

Gepubliceerd op 1 september 2023 om 11:10

Als ondernemer kan het heel makkelijk zijn om helemaal op te gaan in je bedrijf. Het werk is tenslotte vaak leuk en uitdagend. Maar het gevaar is dat je al snel geen tijd meer hebt voor avonden en weekenden, en dat je tijdens leuke uitjes toch nog steeds met je hoofd bij je bedrijf zit. Dit kan leiden tot oververmoeidheid, prikkelbaarheid en stress. En dat moeten we natuurlijk zien te voorkomen!

 

It is all about mindset!

Het is belangrijk om bewust te kiezen voor vrije tijd en jezelf pauzes te gunnen. Werk is immers geen vrije tijd, en je hersenen en lichaam hebben rust nodig van alle prikkels. Het kan lastig zijn om jezelf te dwingen om pauzes te nemen, maar het is wel essentieel voor je welzijn en prestaties op de lange termijn.

 

Dus, ondernemers, vergeet niet om aan jezelf te denken en jezelf vrije tijd te gunnen. Als je merkt dat je het moeilijk vindt om te ontspannen, lees dan zeker mijn volgende blogpost waarin tips worden gegeven over hoe je je hoofd wat rust kunt geven. Zo kun je weer vol energie aan de slag met je bedrijf!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.