4 tips om je planner of agenda netjes te houden

Gepubliceerd op 1 september 2023 om 11:01

Als planner liefhebber weet je hoe vervelend het kan zijn wanneer jouw planner verandert in een warboel van onleesbare hanenpoten. In het begin schrijf je nog netjes en doe je er echt moeite voor, maar na een paar weken komt de chaos weer terug. Gelukkig zijn er manieren om jouw planner netjes te houden en in deze blogpost geef ik je graag een aantal tips.

 

 

TIP 1:
Neem even de tijd om te gaan zitten wanneer je in je planner schrijft. Als je haast hebt, kun je eerst een potlood pakken en er later met een pen overheen schrijven als je meer tijd hebt. Zo voorkom je dat je snel en onleesbaar schrijft.

 

TIP 2:
Gebruik altijd dezelfde pen met dezelfde kleur en hetzelfde type inkt voor een rustige uitstraling. Klem de pen om de rand van jouw planner, zodat je hem altijd binnen handbereik hebt.

 

TIP 3:
Gebruik kleurcodes om bijvoorbeeld prioriteiten, voorbereidingstijd of reistijd aan te geven. Gebruik niet teveel kleuren, maximaal drie of vier, en gebruik ze consequent, zodat jouw hersenen direct weten wat het betekent. Dit scheelt weer extra gekras met de pen.

 

TIP 4:
Heb je een taak of afspraak afgerond? Zet er dan een vinkje voor in plaats van het weg te krassen. Zo blijft jouw planner netjes en kun je altijd zien wat je hebt gedaan.

 

Ik hoop dat deze tips je helpen om jouw planner het hele jaar door netjes te houden. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.