3 manieren hoe je kunt plannen in een planner of agenda

Gepubliceerd op 1 september 2023 om 10:57

Als je net een nieuwe planner hebt gekocht, kan het soms lastig zijn om te bedenken hoe je die het beste kunt gebruiken. Je wilt natuurlijk dat de planner je helpt om productiever te zijn en je doelen te bereiken. In dit artikel geef ik je drie manieren om je planner effectief te gebruiken.

 

  • De eerste manier is door te werken met vaste themablokken. Dit houdt in dat je je week globaal indeelt in verschillende blokken voor verschillende taken. Zo kun je bijvoorbeeld op maandagochtend beginnen met het bijwerken van je e-mails, gevolgd door een blok van twee uur om social media content te schrijven. Door deze indeling kun je binnen de blokken nog wel flexibel zijn in de volgorde van de taken. Zet ook een flexibel blok in je dagelijkse planning om speelruimte te hebben.
  • De tweede methode is het plannen van je tijd in je agenda. Dit is handig voor mensen die veel met afspraken en vergaderingen werken. Plan alle afspraken en werkzaamheden in de beschikbare tijd die er is. Zo kun je jouw tijd vooraf efficiënt indelen en precies vertellen wat je morgen of volgende week gaat doen. Houd er wel rekening mee dat je weinig flexibiliteit hebt om iets anders te doen. Om dit op te lossen kun je elke dag een flexibele ruimte inbouwen.
  • De derde manier is om vanuit je to do lijst te plannen. Vul je to do lijst steeds aan en highlight de prioriteiten. Kijk elke dag naar je todo-lijst en bepaal wat je die dag gaat doen. Zet het vervolgens in je agenda en streep het af zodra het klaar is. Plan afspraken wel vooraf in je agenda, zodat je je todo's er makkelijk omheen kunt zetten.

 

Elke methode heeft voor- en nadelen. Het is aan jou om te bepalen welke manier het beste bij jou past. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om je planner effectief te gebruiken. Veel succes!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.