Blog met tips over plannen en selfcare.

P.s. heb je een vraag of opmerking over een blogartikel? Laat dan vooral een reactie achter onder het artikel. Leuk!

Tip hoe je je uren snel en makkelijk kunt registreren voor de ondernemersaftrek

Voorheen stelde ik altijd de urenregistratie zo lang mogelijk uit. Eens in de zoveel tijd moest ik dan weer voor een maand lang terug denken hoeveel uur ik ergens aan besteed had. Gelukkig doe ik dat nu anders en heb ik er geen moeite meer mee. Ben je net zoals ik was en wil je gewoon snel en eenvoudig je uren noteren en weer snel verder gaan met de leuke dingen? Lees dan verder om te lezen waardoor uren registreren mij elke dag een paar seconden tijd kost. 

Lees meer »

4 tips hoe je in je planner rekening kunt houden met vrije tijd

Als eigenaar van een bedrijf weet je als geen ander hoe belangrijk het is om productief te zijn en hard te werken om succes te behalen. Maar het is net zo belangrijk om tijd vrij te maken voor jezelf, om op te laden en te ontspannen. In dit artikel geef ik je graag vier tips om jouw vrije tijd in te plannen en zo een gezonde balans tussen werk en privé te behouden.

Lees meer »

3 tips om je hoofd meer rust te geven

Als ondernemer kan het lastig zijn om jezelf rust te gunnen. Je bent constant bezig met je bedrijf en zit vol met ideeën. Maar het is belangrijk om je hoofd en lichaam rust te geven. Hier zijn drie tips die je kunnen helpen om jezelf niet te overladen met prikkels.

Lees meer »

Hoe leuk je werk ook is, het is geen vrije tijd. Het belang van selfcare

Als ondernemer kan het heel makkelijk zijn om helemaal op te gaan in je bedrijf. Het werk is tenslotte vaak leuk en uitdagend. Maar het gevaar is dat je al snel geen tijd meer hebt voor avonden en weekenden, en dat je tijdens leuke uitjes toch nog steeds met je hoofd bij je bedrijf zit. Dit kan leiden tot oververmoeidheid, prikkelbaarheid en stress. En dat moeten we natuurlijk zien te voorkomen!

Lees meer »

4 tips om je planner of agenda netjes te houden

Als planner liefhebber weet je hoe vervelend het kan zijn wanneer jouw planner verandert in een warboel van onleesbare hanenpoten. In het begin schrijf je nog netjes en doe je er echt moeite voor, maar na een paar weken komt de chaos weer terug. Gelukkig zijn er manieren om jouw planner netjes te houden en in deze blogpost geef ik je graag een aantal tips.

Lees meer »

3 manieren hoe je kunt plannen in een planner of agenda

Als je net een nieuwe planner hebt gekocht, kan het soms lastig zijn om te bedenken hoe je die het beste kunt gebruiken. Je wilt natuurlijk dat de planner je helpt om productiever te zijn en je doelen te bereiken. In dit artikel geef ik je drie manieren om je planner effectief te gebruiken.

Lees meer »

Waarom werken in een planner niet lukt en wat je eraan kunt doen

Als je op zoek bent naar een planner, is het belangrijk om er een te vinden die bij jouw manier van werken past. Een planner moet het voor jou gemakkelijker maken om georganiseerd te blijven, niet moeilijker. Voordat je een planner koopt, is het dus belangrijk om na te denken over wat voor soort planner jij bent.

Lees meer »